KØKKENET

Alt fra rod til top

 

I Gæstgiveriets køkken har vi stor respekt for den gode smag og lokale madvarer. Vi arbejder med at skabe den korteste vej fra jord til bord og ønsker at støtte de fødevareproducenter, der er på Ærø, Fyn og øerne. Derfor er den mad, I kan nyde fra vores køkken tilberedt af friske, lokale og – langt hen ad vejen – økologiske eller usprøjtede råvarer.

 

Vores leverandører gør sig umage, og vi gør os umage. Derfor har vi ikke hjerte til at lade noget gå til spilde, når vi lægger et så stort engagement og tid i de måltider, vi serverer. Det er Hanne, der hver dag står i køkkenet, bager brød, laver pasta og sammensætter aftenens menu, efter de råvarer, hun har til rådighed. Så du finder ikke buffetservering hos os, men altid maden anrettet på tallerken eller på et fad; der bliver nemlig kun lavet den mad, der er munde til. Det betyder også, maden kommer lige fra køkkenet, at vi alle kan spise samtidig og opleve fællesskabet ved et godt måltid.

 

Velkommen og bon appetit i Gæstgiveriets køkken, hvor menuen altid er fuld af smag, frisk og “finger-licking good”.

 

 

Bestil bord på tlf. 3023 6555

Middag

En middag på Gæstgiveriet er altid mættende, stemnings- og smagfuld. Aftenens menu vil afhænge af, hvad jorden og havet på og omkring Ærø kan byde på. Vi tilbereder alt fra bunden, bager selv, laver vores egen pasta, fryser ned, fermenterer og sylter, så vi kan skabe så stor en smagsoplevelse som mulig og samtidig bruge hele råvaren.

 

Hver aften byder vi på en 4-retters menu. Retterne kan også bestilles enkeltvis.

Bestiller I kaffe efter middagen, kvitterer vi med et glas af vores egen likør. Hver aften har vi selvfølgelig en af vores populære børneretter på menuen.

Frokost

Vi elsker rugbrød! Derfor bager vi det selv. Og skal du nyde din frokost på Gæstgiveriet, byder vi på lækre, store stykker smørrebrød i køkkenet, som du selvfølgelig er velkommen til at nyde i haven, når vejret tillader dette. Smørrebrødet er altid sammensat efter sæsonens råvarer.

 

Er maven i et andet frokosthumør, serverer vi en madsalat, måske en sandwich eller en suppe, der supplerer vejret; enten kold og læskende eller varm og fyrig.

Morgenbakken – til overnattende gæster


Hvad ønsker du til morgenmad? Sæt et kryds! Vi har hver dag et udvalg af lækkerier, og hos os vælger du selv, hvad der skal stå på din morgenbakke, når du efter en god nats søvn er klar til dagens første måltid i Hannes køkken.


Hvis du trænger til en stille morgen, så serverer vi gerne bakken i haven eller på værelset. Når du vælger din personlige morgenbakke, har du samtidig mulighed for at bestille din frokost, som du kan tage med på tur i landskabet.

Langbordsspisning

Bænk jer ved det lange bord og mød rejsende og Ærøboer henover et festligt måltid, hvor retterne bæres ind på fade og deles imellem jer.

 

Snakken går om oplevelser, tips og ideer til at udforske skønne Ærø. Når aftenen er omme, har I fået nye venner og en madoplevelse, som I vil huske. 

 

Vin

I mange år har vi sværmet om Italienske vine. Og da vi første gang smagte Amarone og Reciotto fra en vingård i Veneto (annonceres snart), Italien, var vi solgt. Det var helt naturligt, at vores vinkort på Gæstgiveri Bregninge skulle bære præg af vine fra denne dygtige vingård.

 

Forkæl jer selv og vælg en god flaske vin. Bliver I ikke helt færdige med flasken, sætter vi gerne en prop i, så I kan nyde resten af de gyldne dråber ved morgendagens middag. Vælger I en flaske Amarone medfølger et snackbræt for to.

GÆSTGIVERI BREGNINGE

Vester Bregninge 17

5970 Ærøskøbing

tlf. 3023 6555

 

kontakt@gaestgiveri.dk

© Copyright. All Rights Reserved.

Følg os

Åbent fra Påsken 2019